Lütfen Bekleyiniz...

Gastroskopi

Yemek borusu; mide ve oniki parmak bağırsağının hastalıklarının teşhis ve tedavisinde yaygın olarak kullanılan hassas bir yöntemdir.

İşlemden yaklaşık 6- 8 saat öncesinden başlanarak hiçbir şey yenilmemeli ve içilmemelidir.İşlem kısa süreli sedasyon anestezisi veya ağız içinin anestezik sprey ajanlarla uyuşturulurak yapılan hastanede kalmayı gerektirmeyen yaklaşık 10-15 dk içinde gerçekleştirilen bir işlemdir.

Yutma güçlüğü, katı ve sıvı gıdaları yutmada güçlük, ağrılı yutma, gıda maddelerinin yutulmasında takılma hissi, tıbbi tedavi ile geçmeyen ekşime ve yanmalar, karnın üst kısmında şişkinlik, tedaviye dirençli kansızlık, nedeni bilinmeyen ani ve hızlı kilo kayıpları, kahve telvesi şeklinde veya kırmızı kan kusma, büyük abdest renginin katran renginde olması,ağıza acı su gelmesi, sebebi bilinmeyen bulantı ve kusmalar teşhis amaçlı gastroskopi yapılmalıdır.

Gasroskopi ile varis kanamalarının tedavisi, varis dışı mide kanamalarının tedavisi, yemek borusu ve mide darlıklarının genişletilmesi, mide poliplerinin ve erken evre mide tümörlerinin çıkarılması, tıkayıcı yemek borusu ve mide tümörlerinde stent konulması işlemleri ve beslenme amacıyla mideye tüp konulması (PEG) gibi işlemler uygulanabilmektedir

Copyright by Green Web Digital Agency 2019. All rights reserved.